Şimdi yükleniyor

BTB Başkanı Gündüzalp: Amacımız bölgemizdeki rekolteyi artırmak!

BTB Başkanı Gündüzalp: Amacımız bölgemizdeki rekolteyi artırmak!

Burdur Ticaret Borsası (BTB) öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan Elektronik Satış Salonuyla ilgili olarak, il merkezinde hububat ticareti yapan tüccarlar ile düzenlenen toplantının ardından, bu kez de ilçe ziraat odası başkanları ile bir araya gelindi. Projenin amacı ve yararları hakkında ziraat odası başkanlarına bilgi veren Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Borsa’nın asli görevinin alıcı ve satıcıyı buluşturmak olduğunu söyledi.

Burdur Ticaret Borsası Meclis Salonu’nda yapılan istişare toplantısına Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Meclis Başkan Yardımcısı Nihat Eren, Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Kahraman Arlı, Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Boz, Meclis Üyesi Süleyman Candan ve ziraat odası başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Burdur Ticaret Borsası Başkanı Veteriner Hekim Ömer Faruk Gündüzalp, “Ticaret Borsalarının asli görevlerinden bir tanesi alıcı ve satıyı bir araya getirmektir. Üreticimizin, tüccarımızın ve sizlerin desteği ile büyük bir eksiklik olarak gördüğümüz satış salonu projesini en kısa sürede hayata geçirmek istiyoruz.  Kurulacak olan satış salonu ile birlikte öncelikli hedefimiz üretimi arttırarak, ürün kalitesini oluşturmak olacak” dedi.

Üreticiyi ilgilendiren bu tür projelerde ortak akla önem verdiklerinin altını çizen Gündüzalp, “Bizler hem üretici kesiminin hem de işin içerisinde olan kuruluşlarımızın yani sizlerin desteğini alarak bir şeyler yapmak istiyoruz. Borsa’nın kurulduğu yıllarda satış salonu olsaydı da, şuanda nasıl daha bu sistemi genişletebilirizin muhasebesini yapsaydık. Hazırlanan fizibilite raporuyla, Burdur’da böyle bir projenin yapılabileceği ortaya çıktı. Sizlerin görüşleri de bizim için önemli” şeklinde konuştu.

Burdur ile ilgili yapılacak olan her projede, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Gündüzalp, “İstişare toplantılarımızı ilçelerimize giderek, oradaki üreticilerimizle buluşarak devam ettireceğiz. Çünkü üreticimizin görüşleri, projeye bakışları bizler için önemli. Daha öncede söylediğim gibi satış salonu, ilimizdeki hububat, yağlı tohumlar ve aromatik bitkilerdeki rekolteyi arttıracak, bölgemizin ticari hayatına büyük katkılar sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

21/04/2021 Burdur Ticaret Borsası Basın Danışmanlığı